Onderwijs en profielen

ISW Westland Vakcollege werkt samen met zo’n 150 bedrijven uit de regio. De locatie heeft professioneel ingerichte vaklokalen en leerlingen kunnen een keuze maken voor de verschillende profielen: bowen, wonen & interieur, produceren, installatie & techniek, zorg & welzijn of economie & ondernemen.

De school staat bekend om zijn praktische techniekonderwijs. Het is groot geworden door de profielkeuzes techniek (bouwen, wonen & interieur en produceren, installatie & techniek). Leerlingen die later iets in de techniek willen, kiezen voor ISW Westland Vakcollege. 

Techniek voert de boventoon bij ISW Westland Vakcollege. In 2020 ontving de school vanuit STO (Sterk Techniek Onderwijs) de opdracht om de eigen leerlingen én de gehele jeugd in Westland te enthousiasmeren voor de volle breedte van de techniek. Om dit te bereiken heeft ISW Westland Vakcollege subsidie ontvangen van STO. De school krijgt vier jaar de tijd om dit programma uit te rollen. Met de inzet van meerdere programmalijnen kan ISW Westland Vakcollege dit neerzetten. Een programmalijn is het realiseren van een techniek hotspot. 

 

Onderwijs en profielen