Waarom

De Technotheek is een initiatief van scholengroep ISW. Alle locaties van ISW zijn gevestigd in de Westlandse regio. Bedrijfsbureau ISW onderneemt, onderdeel van ISW,  geeft in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ons onderwijs vorm. Regio Westland ademt techniek, innovatie en technologie. Denk aan datagedreven gewasmanagement, tuinbouw op basis van waterenergie en ongediertebestrijding door middel van natuurlijke vijanden. Maar ook innovatief telen zonder daglicht, circulair bouwen en het werken met zorgrobots.

Als Westlandse scholengroep, gevestigd in deze ondernemende regio, vinden we het belangrijk om leerlingen bewust te maken van hun dynamische omgeving met daarin unieke toekomstmogelijkheden. Met de Technotheek willen we daarom jongeren laten kennismaken met de volle breedte van techniek en technologie. 

Iedereen heeft een talent voor technologie. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om dit talent te ontdekken en ontplooien. Met positieve ervaringen in de wetenschap en technologie willen we deze groep interesseren voor een toekomst in techniek. 

 

Waarom