Technotheek Westland Vakcollege

Technotheek Westland Vakcollege is een inspirerende ervaar-, experimenteer- en leeromgeving voor Westlandse jongeren tussen de 10 en 19 jaar.  Het is een ‘opleidingscampus’ waar leerlingen, studenten, docenten en bedrijven bij elkaar komen en samen gaan werken aan innovatieve projecten. Leerlingen van alle ISW-locaties zijn welkom om de wereld van Techniek & technologie te ontdekken. Digitale geletterdheid en de zeven bètawerelden van techniek staan centraal.   

Technotheek Westland Vakcollege
Primair onderwijs

Primair onderwijs

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs bieden we in samenwerking met WNT Web lessen aan over techniek, voeding, watertechnologie en duurzaamheid. We hebben mooie activiteiten samengesteld, waarin we kinderen uitdagen om de talenten te ontwikkelen. Voor de kinderopvang ontwikkelen en organiseren we ook speciale programma’s in de Technotheek. Dit kan plaats vinden na schooltijd of in schoolvakanties.  

Leerlingen op het voortgezet onderwijs bieden we in de Technotheek uitdagende lessen, gekoppeld met een vakgebied of profiel. Deze jongeren werken aan realtime opdrachten en casussen, afkomstig uit het bedrijfsleven. Ook maken ze kennis met innovatieve techniek en doen ze projectweken mee. Denk hierbij aan drones bouwen, robots besturen en een rijdende auto programmeren. De mogelijkheden in de Technotheek zijn eindeloos.

Bekijk de onderwijsmaterialen ›