Waarom doen we dit?

De Technotheek is een initiatief van scholengroep ISW. ISW scholengroep is een voortgezet onderwijsscholengroep, heeft zes schoollocaties en bestaat al meer dan veertig jaar. We bieden op innovatieve en ondernemende wijze voortgezet onderwijs op alle niveaus aan.  

Alle locaties van ISW zijn gevestigd in de Westlandse regio. Regio Westland ademt techniek, innovatie en technologie. Denk aan datagedreven gewasmanagement, tuinbouw op basis van waterenergie en robotisering in de zorg en tuinbouw. Maar ook innovatief telen zonder daglicht en circulair bouwen. In een hoog tempo volgen ontwikkelingen elkaar op en de technologische wereld verandert snel.  

Als Westlandse scholengroep vinden we het belangrijk om leerlingen bewust te maken van hun dynamische omgeving en veranderende technologische wereld met daarin unieke toekomstmogelijkheden. Met de Technotheek willen we jongeren laten kennismaken met de volle breedte van techniek, innovatie en technologie. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om dit talent te ontdekken en ontplooien. Met positieve ervaringen in de wetenschap en technologie willen we deze groep interesseren voor een toekomst in techniek en technologie.

 

Waarom doen we dit?