PO en VO

Het beeld dat leerlingen hebben van techniek en technologie wordt op jonge leeftijd gevormd. Dat beïnvloedt hun keuze in het voortgezet onderwijs, de vervolgopleiding en uiteindelijk hun beroepskeuze. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Tegelijkertijd zijn kinderen en jongeren van nature nieuwsgierig en willen ze ontdekken en onderzoeken. Met de Technotheek stimuleren we daarom al op jonge leeftijd het bètatalent en maken we jongeren enthousiast. Dat is nodig, omdat de samenleving een steeds grotere kennis van technologie vraagt. 

 Leerlingen uit de groepen 1 t/m 8 van het primair onderwijs bieden we in samenwerking met WNT Web lessen aan over techniek, voeding, watertechnologie en duurzaamheid. We hebben mooie activiteiten samengesteld, waarin we kinderen uitdagen om de talenten te ontwikkelen. Voor de kinderopvang ontwikkelen en organiseren we ook speciale programma’s in de Technotheek. Dit kan plaats vinden na schooltijd of in schoolvakanties.   

 Leerlingen op het voortgezet onderwijs bieden we in de Technotheek uitdagende lessen, gekoppeld met een vakgebied of profiel. Deze jongeren werken aan realtime opdrachten en casussen, veelal afkomstig uit het bedrijfsleven. Ook maken ze kennis met projectweken rondom innovatieve techniek. Denk hierbij aan drones bouwen, robots besturen en een rijdende auto programmeren. De mogelijkheden in de Technotheek zijn eindeloos. 

PO en VO