Wat is Technotheek Hoogeland?

Technotheek Hoogeland is een inspirerende leeromgeving voor  de ISW-leerlingen en de leerlingen uit het basisonderwijs tussen de 10 en 13 jaar. Leerlingen kunnen hier samenwerken aan innovatieve opdrachten. Technotheek Hoogeland wil de leerlingen van nu vaardigheden aanleren en enthousiasmeren voor de wereld van techniek.  

 

Wat is Technotheek Hoogeland?
Waarom?

Waarom?

Iedereen heeft talent voor technologie en ISW Hoogeland vindt dat leerlingen de kans moet krijgen om dit talent te ontdekken en te ontplooien. Met positieve ervaringen in de wetenschap en technologie willen we deze groep interesseren voor een toekomst in techniek. Op de locatie ISW  Hoogeland is er een inspirerende ruimte met nieuwe technologieën en een uitgebreid assortiment aan gereedschappen. Door de grote ruimte in de lokalen kan er een hele klas tegelijk worden ontvangen.

Wat doen we?

ISW Hoogeland is een officiële Technasiumschool en besteed daarom op elke niveau veel aandacht aan moderne ontwikkelingen en technologie. In de vakken Technologie & Toepassing en Onderzoeken & Ontwerpen gaan de leerlingen van ISW aan de slag met een 3D-printer, lasersnijder en ontdekken ze de wereld van virtual reality. Bij deze vakken leren de leerlingen creatief te denken en te bouwen aan de opdracht die zij aan echte opdrachtgevers moeten presenteren.  

Technotheek Hoogeland biedt voor de basisscholen iedere dinsdagmiddag van 13:00 tot 14:30 uur workshops aan. De workshops worden gegeven door vakdocenten van ISW Hoogeland. Tijdens de workshop wordt er kennis gemaakt met de volle breedte van techniek en technologie wat goed aansluit bij de kerndoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling, als verdieping en/of verbreding van de lessen die op de basisschool worden gegeven. De workshops zijn kosteloos.

Wat doen we?
Aanbod

Aanbod

 • Programmeer je suf 
  In deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met LEGO MINDSTORMS EV3. Ze leren de basis van het blokprogrammeren. De leerlingen werken per tweetal met een EV3 en een laptop. 
 • Rekenen, maar dan anders... 
  3Dtekenen en printen met Tinkercad  
 • Zachte landing 
  Marslanding probleemstelling  
 • Wat een wind 
  Ballonraket race 
 • Zaag erop los! 
  Eigen meubel maken van een houten lat met gereedschappen 
 • Creëer je eigen VR-wereld 
  CoSpaces VR-bril probleemstelling 
 • Toch iets anders? 
  Zit jouw workshop er niet tussen, maar wil je wel gebruik maken van de ruimte en de materialen? Neem contact met ons op om te kijken of wij je kunnen helpen.