Wat is Technotheek Hoogeland?

Als VO-school met tal aan mogelijkheden voor het aanbieden van technisch onderwijs, bieden wij graag lessen aan voor het basisonderwijs. Om basisscholen in de regio de mogelijkheid te geven om op een laagdrempelige manier van onze faciliteiten gebruik te maken hebben we een serie workshops ontwikkeld waarvoor een klas zich in kan schrijven. Met de workshops van Technotheek ISW Hoogeland bieden wij een aanvulling op de lesprogramma’s van het basisonderwijs. We delen onze kennis en apparatuur en inspireren leerlingen in de wereld van de techniek. Dat doen we op onze school met de vakken T&T en O&O.

 

Wat is Technotheek Hoogeland?
Waarom?

Waarom?

Iedereen heeft talent voor technologie en ISW Hoogeland vindt dat leerlingen de kans moet krijgen om dit talent te ontdekken en te ontplooien. Met positieve ervaringen in de wetenschap en technologie willen we deze groep interesseren voor een toekomst in techniek. Op de locatie ISW  Hoogeland is er een inspirerende ruimte met nieuwe technologieën en een uitgebreid assortiment aan gereedschappen. Door de grote ruimte in de lokalen kan er een hele klas tegelijk worden ontvangen.

Wat doen we?

ISW Hoogeland is een officiële Technasiumschool en besteed daarom op elke niveau veel aandacht aan moderne ontwikkelingen en technologie. In de vakken Technologie & Toepassing en Onderzoeken & Ontwerpen gaan de leerlingen van ISW aan de slag met een 3D-printer, lasersnijder en ontdekken ze de wereld van virtual reality. Bij deze vakken leren de leerlingen creatief te denken en te bouwen aan de opdracht die zij aan echte opdrachtgevers moeten presenteren.  

Bekijk ons aanbod ›

Wat doen we?