Workshop op Technotheek Hoogeland

Technotheek Hoogeland biedt voor de basisscholen iedere dinsdagmiddag van 13:00 tot 14:30 uur workshops aan. De workshops worden gegeven door vakdocenten van ISW Hoogeland. Tijdens de workshop wordt er kennis gemaakt met de volle breedte van techniek en technologie wat goed aansluit bij de kerndoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling, als verdieping en/of verbreding van de lessen die op de basisschool worden gegeven. De workshops zijn kosteloos.

Bekijk het aanbod hieronder:

Programmeer je suf

Programmeer je suf

In deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met onze LEGO MINDSTORMS EV3 robots. Geen ervaring met programmeren? Dan leren ze de basis van blokprogrammeren. Leerlingen werken per tweetal met een EV3 robot en een laptop. Al wel ervaring met programmeren met de First Lego League? Dan werken we hier op door. De workshop is geschikt voor groep 7 en 8.

Rekenen, maar dan anders...

De leerlingen werken bij deze workshop met Tinkercad, een 3D-tekenprogramma. Het resultaat printen we uit met de 3D printer. Voordat de leerlingen de workshop in de Technotheek komen volgen, werken ze op hun eigen school aan de basis van Tinkercad. Als de leerlingen vervolgens in de Technotheek op bezoek komen, krijgen zij de opdracht om een huisje te ontwerpen dat moet voldoen aan bepaalde afmetingen. Dat wordt rekenen en meten dus! De twee mooiste huisjes worden uitgeprint en opgestuurd naar de school. De workshop is geschikt voor groep 8.

 

Rekenen, maar dan anders...
Zachte landing

Zachte landing

Tijdens de workshop een 'zachte landing' onderzoeken, ontwerpen en bouwen de leerlingen een marslander. Doel is om te ontdekken ze hoe ze het beste een ei kunnen laten landen, zonder dat hij kapot gaat! Natuurlijk gaan we de marslanders testen. De workshop is geschikt voor groep 6, 7 en 8.

Wat een wind

De leerlingen gaan bij deze workshop aan de slag met wind. Ze leren hierbij wat de wind doet en waarvoor je wind kan gebruiken. Ook onderzoeken ze hoe een raket werkt en maken ze kennis met airodynamica. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een ballonraket. Als deze af zijn, wordt er een race door het lokaal gehouden. Welk ontwerp gaat het snelst? De workshop is geschikt voor groep 6, 7 en 8.

Wat een wind
Zaag erop los!

Zaag erop los!

We maken een reis naar de middeleeuwen. Romeinen gebruikten vroeger katapulten om grote projectielen weg te schieten. Bij deze workshop gaan leerlingen hun eigen katapult maken èn testen! Hier komen de vaardigheden meten, zagen en timmeren bij kijken. De workshop is geschikt voor groep 6, 7 en 8.

Virtual Reality met 3D brillen

Wil je een een ‘virtuele wereld’ ervaren waarin ondenkbare dingen werkelijkheid worden? Maak kennis met onze VR-brillen! Leerlingen gaan in deze workshop eerst leren hoe je veilig en verantwoordelijk met VR-brillen en de controllers om moet gaan. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden om met VR aan de slag te gaan. De workshop is geschikt voor groep 7 en 8.

Virtual Reality met 3D brillen

Meer informatie en inschrijven?

Vul ons contactformulier in of neem contact op via sws@isw.info.